El carrer Pep Ventura es tallarà al trànsit des del dimarts 22 excepte per als veïns i comerciants

2012-05-18 18:00

A partir del proper dimarts, 22 de maig, el carrer Pep Ventura es tallarà al trànsit i només hi podran circular els seus veïns i comerciants. Es tracta d’un primer pas cap a la pacificació total del trànsit al carrer, que es produirà quan s’executi el projecte de reforma, semblant al que s’està fent actualment als carrers Muralla i Canigó.  Reforma que, amb els consens dels veïns, s’ha decidit executar a mig termini. 

Per dur a terme aquesta primera mesura, des de l’Ajuntament es col·locarà senyalització a la Pujada del Castell indicant la prohibició d’accedir al Pep Ventura; es suprimiran les nou places d’aparcament; i es posaran diferents jardineres, les quals permetran que els establiments que ho vulguin instal·lin terrasses en alguns trams del carrer, on hi ara hi ha la bateria d’aparcaments. 

En paral·lel, i per facilitar la mobilitat a la Pujada del Castell, es reforçarà la senyalització a la Rambla per distribuir millor el trànsit cap al carrer Lasauca i la mateixa Pujada del Castell; s’allargarà el temps de pas al semàfor del Jacint Verdaguer, que desemboca a l’avinguda Salvador Dalí; i, finalment, el carrer Sant Celi i Rústic serà de doble sentit. 

Ampliar el centre històric 

Seguint l’exemple de la recent peatonalització d’un tram del carrer Sant Pau, el Govern municipal ha pres diferents decisions els últims anys amb l’objectiu de millorar l’espai públic donant protagonisme als vianants per sobre dels cotxes. L’alcalde de Figueres, Santi Vila, destaca que aquesta mesura “ens permet reduir al mínim el trànsit al carrer Pep Ventura i acostar l’entrada peatonal al centre històric des de l’avinguda Salvador Dalí”. L’alcalde Santi Vila acompanyat del gerent d’Urbanisme, Xavier Ludevid, es va reunir ahir a la tarda amb veïns i comerciants de la zona.