El carrer Concepció de Figueres permetrà el pas de turismes

2013-08-05 09:00

Davant les peticions dels comerciants del carrer Concepció, amb qui l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, s'ha reunit aquests últims dies, s'ha decidit repensar la nova funcionalitat del carrer, mantenint la prohibició de circular al vehicles pesants (camions i autobusos), però permetent el pas de turismes. Decisió que es materialitzarà aquesta setmana amb la retirada de les pilones que tallen el carrer i amb la col·locació de la pertinent senyalització prohibint el pas de vehicles pesants.

La decisió -que manté l'objectiu d'alleugerir el trànsit per afavorir el pas de vianants i l'activitat comercial del carrer Concepció- ha estat presa gràcies al diàleg actiu del Govern amb els comerciants de la zona.

Des de l'Ajuntament de Figueres es considera que el carrer Concepció és una de les vies urbanes del centre on s'ha d'alleugerir el trànsit per afavorir el pas de vianants cap al centre històric.

Antecedents

Seguint el full de ruta del Pla de Mobilitat -aprovat pel ple de l'Ajuntament l'abril d'aquest any-, setmanes enrere es va decidir prohibir la circulació del carrer Concepció de vehicles i destinar-lo exclusivament al pas de vianants. Una mesura que es recolzava també per la petició de veïns de la zona, i pel fet que el carrer és una via de dimensions reduides (no arriba als 6 metres d'amplada). A més, és una zona d'alta afluència de vianants que arriben a l'estació de ferrocarrils i es dirigeixen fins al centre històric de la ciutat.