'El bosc dels pensaments' a la plaça de la Palmera de Figueres

2012-12-21 07:00

El bosc dels pensaments és una instal·lació interactiva que, a partir de codis QR, permet la lectura de 1.000 pensaments relacionats amb els drets humans, els col·lectius vulnerables, la memòria històrica i el civisme i la convivència ciutadana. S'inaugura aquest divendres (19:00) amb l'actuació del Figueres Gospel Choir.

El bosc dels pensaments és un projecte que promou el Servei d’Acció Cívica i Drets Civils de l’Ajuntament de Figueres. L’objectiu de la instal·lació radica en que tots els ciutadans i ciutadanes de Figueres puguin gaudir de tots els valors que promou el Nadal i que no són propis de cap cultura, religió o lloc de naixement. 

S’inclou dins les activitats de Nadal i que promou la Regidoria de Drets Civils. En aquest sentit, s'han volgut aprofitar tots els valors positius que desprèn aquesta festivitat en ares d’adequar-los a les línees de treball de la Regidoria.

El treball per fer de Figueres una ciutat amable, moderna i oberta als canvis, passa per ser receptius i materialitzar noves inquietuds o necessitats que responen al dinamisme i canvi constant dels nostres dies i, conjuntament, ser capaços de promoure alternatives a les activitats ja tradicionals, sense que això suposi cap greuge cultural. Per això, aquesta és una iniciativa molt transversal, que no posa l’accent en un origen o religió sinó en el conjunt de la ciutadania per tal que tots puguem gaudir de l’harmonia, la pau, el respecte o l’amor - entre d’altres-, que desprèn el Nadal.