El bergantí Cyrano arriba a Roses i permet reviure els viatges d’Ultramar

2010-05-18 10:18

Del 19 al 23 de maig, el bergantí “Cyrano” farà parada en el port de Roses, dins el recorregut que el vaixell està realitzant per la costa catalana amb motiu de la celebració del primer centenari de la Costa Brava. El públic que ho desitgi podrà pujar a bord del bergantí (en horari de 10 a 17 h) i gaudir de la visita temàtica “Reviu a bord els viatges d’ultramar”.

Des del passat mes de març i fins al proper 27 de juny, el bergantí Cyrano es troba realitzant un recorregut en commemoració del centenari de la denominació de la Costa Brava, que ja l’ha portat per poblacions com Sant Feliu de Guíxols, Torredembarra, l’Escala o Barcelona. A partir del proper dimecres, 19 de maig, i fins al diumenge 23, farà escala a Roses.

Durant la seva estada el vaixell s’obrirà al públic amb una visita temàtica, que vol transportar els visitants a través de la història i de la vida quotidiana de la gent de la costa durant els darrers tres segles. Així, el Cyrano mostra aspectes que van des de l’atzarós segle XVIII (de marins, pescadors, pirates, vaixells anglesos i guerres) i l’etapa industrial del XIX (amb comerciants amb ultramar, marins mercants, drassanes i “indians”), fins arribar, al segle XX, al descobriment d’una costa amb un marc feréstec i incomparable que atrauria a milions de visitants.

Tot aquest recorregut es materialitza amb una visita pels diferents espais que allotja el bergantí: una àmplia coberta de l’estil dels grans velers corsaris de la Catalunya del segle XVIII (que disposa inclús d’artilleria i està dotada de més de 400 m2 de veles); una bodega de càrrega on s’amunteguen perfectament ordenades les mercaderies (sacs de cafè i sucre, botes de rom de les Antilles, cacau i bales de cotó); un espai destinat a ranxo dels mariners amb estris, hamaques penjades del sostre, cofre i el saló principal, que mostra el món de l’indústria turística, de l’oci i de la transformació de la línia costanera.