El Banc Farmacèutic necessita voluntaris de les comarques de Girona per a la jornada de Recollida de Medicaments

2016-01-21 10:30

La 9ª Jornada de Recollida de Medicaments se celebrarà el dissabte 20 de febrer del 2016, des de les 10h fins a les 14h, amb el lema “Dóna un medicament a qui ho necessita”. Durant aquestes 4 hores els voluntaris animaran els ciutadans a comprar un dels més de 50.000 medicaments sol·licitats per les 123 entitats assistencials de tota Espanya amb qui col·labora l’ONG Banc Farmacèutic.

L’any passat es van recollir 25.000 medicaments a les 550 farmàcies que van participar a la Jornada de Recollida de Medicaments. Els medicaments recollits van servir per cobrir les necessitats dels milers de persones en risc de pobresa i exclusió social que són ateses a les entitats assistencials amb qui col·labora l’ONG Banc Farmacèutic: persones sense sostre, famílies amb nens, drogodependents o malalts psíquics, entre d’altres.

El president de l’ONG Banc Farmacèutic Àlex Brenchat comenta que “la Jornada de Recollida de Medicaments promou un gest de gratuïtat, on les persones hi participen de forma desinteressada (ciutadania, voluntariat i farmàcies). Els voluntaris destinen el seu temps lliure del dissabte a participar en la Jornada i els farmacèutics hi col·laboren sense ànim de lucre al fer un donatiu al Banc Farmacèutic per retornar els beneficis obtinguts. Aquest gest solidari dóna exemple als ciutadans convidant-los a col·laborar comprant algun dels medicaments que es necessiten.”

És important destacar que únicament es recullen els medicaments que les entitats assistencials han sol·licitat prèviament, ja que d’aquesta manera es focalitzen els esforços a cobrir necessitats reals i concretes. Així mateix, subratllar que en compliment de la legislació vigent, els medicaments que es recullen no són usats sinó que són comprats pels ciutadans a les farmàcies que participen a la Jornada.

Els voluntaris són imprescindibles perquè la Jornada de Recollida de Medicaments funcioni correctament. Els voluntaris han de presentar-se a la farmàcia que els ha estat assignada el dia 20 de febrer del 2016 a les 10h del matí i estar-s’hi fins les 14h. Els interessats a participar-hi com a voluntaris es poden inscriure a través de la web www.bancofarmaceutico.es.

La tasca del voluntari és animar els ciutadans que entren a la farmàcia a participar a la Jornada comprant algun medicament del llistat facilitat per l’entitat assistencial assignada. És important assistir a la reunió informativa i formativa que s’organitza uns dies abans, on s’expliquen els detalls sobre el funcionament de la Jornada, així com les característiques de les entitats assistencials per a les quals es recullen medicaments. Els medicaments recollits es quedaran dins de les farmàcies fins que les pròpies entitats assistencials passin a recollir-los uns dies després.

S’intenta que els voluntaris puguin escollir la farmàcia on volen estar el dia 20 de febrer del 2016, que sol ser la més propera del seu lloc de residència, a través de l’aplicatiu informàtic. Es poden consultar les farmàcies col·laboradores del Banc Farmacèutic a través de la web www.bancofarmaceutico.es. Els voluntaris també poden inscriure’s a la mateixa web.

La tasca de l’ONG Banc Farmacèutic és possible gràcies a l'estreta col·laboració any rere any d’organitzacions de voluntariat, farmàcies, distribuïdores i empreses farmacèutiques, entre les quals destaca Angelini Farmacèutica per la seva implicació en el projecte. Felipe Hortelano, director general d’Angelini Farmacèutica, subratlla que "Angelini, com a empresa responsable amb l’entorn i amb la societat, està compromesa amb aquelles accions que suposen una millora de la qualitat de vida de tots aquells que la formen; en aquest cas el compromís, en col·laboració amb el Banc Farmacèutic, és amb aquelles persones que es troben en situació d’exclusió social i pobresa, i que tenen dificultats per accedir als medicaments que necessiten”.