El Banc els Aliments de Girona organitza un recapte a 17 poblacions turístiques els dies 19 i 20

2013-07-17 18:00

Una cinquantena d’establiments de diferents poblacions de la Costa Brava participaran aquest divendres 19 i dissabte 20 en el recapte d’aliments que ha organitzat a la costa, per segon any consecutiu, el Banc dels Aliments de les Comarques de Girona. L’objectiu és aprofitar la major presència de turistes per continuar amb les campanyes de recollida de menjar que després es farà arribar a les persones més necessitades.

Les poblacions amb establiments que participaran en la recollida són: Figueres, Llançà, Cadaqués, Roses, L’Escala, Castelló d’Empúries-Empuriabrava, Torroella de Montgrí-L’Estartit, Pals, Begur, Palafrugell, Calonge, Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar, Lloret de Mar, Blanes i Palamós. En el cas de Palamós la recollida es farà els dies 2 i 3 d’agost.

A totes les botigues i supermercats que participen en la campanya hi haurà voluntaris de les entitats benèfiques de la població corresponent que seran els encarregats de recollir el menjar que després es repartirà entre els més necessitats a través de les mateixes entitats. D’aquesta manera el Banc dels Aliments ha volgut implicar més les entitats benèfiques en la campanya de recollida.

A cada establiment hi haurà un cartell per anunciar la campanya en sis idiomes –català, castellà, anglès, francès, alemany i rus- i divendres i dissabte també s’entregarà un petit escrit en quatre idiomes –anglès, francès, alemany i rus- amb una sola frase: «Estem recollint aliments per a les persones necessitades d’aquest poble.» Els principals tipus d’aliments que es demanen són llet, oli, conserves de peix i llegums secs.

Des del començament de la crisi el nombre de beneficiaris del Banc dels Aliments a les comarques gironines gairebé s’ha triplicat, fins arribar a les més de 40.000 persones actuals.