El Banc dels Aliments confia recollir 400 tones de menjar durant el Gran Recapte a les comarques de Girona

2013-11-27 11:00

El Banc dels Aliments de les comarques de Girona confia recollir 400 tones de menjar durant el Gran Recapte d’aquest divendres a la tarda i tot dissabte i que a les comarques gironines comptarà amb la participació de 320 establiments repartits en 78 poblacions. Els aliments recollits es repartiran entre les persones més necessitades a través de 112 entitats benèfiques locals.

A l'Alt Empordà hi ha una quinzena de municipis que participen en aquesta campanya.

L’organització fa una crida a la mobilització de la ciutadania ja que l’objectiu és superar la xifra de 350 tones d’aliments recollides durant el Gran Recapte 2012. El menjar recollit pel Banc dels Aliments de Girona ja ha beneficiat aquest any prop de 42.000 persones, de les quals 2.180 són menors de tres anys.  Fins ara ja s’han repartit 1.500 tones d’aliments.

La campanya que comença divendres comptarà amb la participació de 3.000 voluntaris que seran els encarregats de fer torns a cadascun dels establiments per recollir el menjar que donin els ciutadans. El que es demana són principalment aliments nutritius de llarga durada com llegums secs, conserves de peix, oli i llet.

A més de la participació de supermercats i petits comerços, el Gran Recapte també compta amb la participació de nombroses empreses, organitzacions i institucions. Un exemple són els 52 centres de la Regió Sanitària de Girona que també hi participen, però un dia abans, dijous 28 i divendres 29 de novembre. Durant aquests dos dies els ciutadans podran fer aportacions als punts d’informació i a les oficines d’atenció al ciutadà dels diferents centres de salut.

A tot Catalunya el Gran Recapte mobilitzarà 20.000 voluntaris que es repartiran en 1.800 punts de recollida de menjar de 250 poblacions.