El 8 de juliol s'inaugura el nou bar cultural de Figueres Calababa

2022-07-08 11:30

La inauguració del local Calababa, al carrer Nord 19 de Figueres, tindrà lloc el dia 8 de juliol a les 19:00h de la tarda. El cantant Cesc Sansalvadó serà l’encarregat d’obrir l’espai musical del bar, que ja compta amb una quinzena d’artistes confirmats al llarg de l’estiu. 

Calababa vol convertir-se en un lloc de referència pels artistes empordanesos. El local, que ofereix un espai de concerts, tant de petit com mitjà format, vol ser el punt de trobada per tothom que tingui inquietuds, ganes d’expressar-se o de conversar. “El local té instruments a disposició de qui vulgui tocar o aprendre a fer-ho. D’aquí a uns mesos també tindrem obert el buc d’assaig, que serà el pilar central de Calababa”, diu Àlvarez. que presenta el bar com un laboratori creatiu. 

Després d’una llarga experiència al món de l’hostaleria i de la música, a bandes com Vianda o The Onions, Àlvarez obre Calababa amb una tríada filosòfica: curiositat, respecte i bon rotllo. “La idea és assumir que cadascú és com és, i que hi ha gent per tot i que Calababa és un local on qui vulgui pot venir-hi a crear, recitar, cantar, escriure, el que vulgui. Però amb bon rotllo. Si no et mola l’ambient, marxes. Si tens alguna cosa a explicar, vine i explica-la. I si tens un mal dia també pots venir, i serem aquí per alegrar-te’l. Potser no et farem riure, però estarem per tu”. 

Presentacions de llibres, exposicions, partides de Warhammer o competicions de rol i jocs de taula són algunes de les activitats que Calababa oferirà a la capital de l’Alt Empordà. “La intenció de l’espai és generar moviment, i també projectar-se arreu de les comarques gironines aprofitant l’estació de tren, sobretot durant els mesos d’hivern”. 

Calababa obrirà durant tot l’any, i l’horari d’estiu serà de les 17:00h a les 23:00h, de dimarts a divendres, i els dissabtes d’11:00h del matí fins a les 23:00h de la nit i els diumenges d’11:00h a 17:00h.

Foto: Clara Guàrdia Euslukaia