El 6è Festival Nàutic Jazz Empuriabrava homenatjarà Ray Charles, Django Reinhardt i Paquito D'Rivera

2022-08-03 09:00

Els dies 11, 18 i 25 d’agost, tornarà a sonar el jazz a la plaça de les Palmeres d’Empuriabrava. Després de dos anys de pandèmia, es recupera l’escenari original del Festival Nàutic Jazz amb tres concerts d’homenatge a tres grans figures del Jazz: Ray Charles, Django Reinhardt i Paquito D’Rivera.

El camerunès establert a França, Emmanuel Pi Djob, acompanyat d’un grup de col·laboradors locals, serà l’encarregat de donar el tret de sortida, l’11 d’agost, a la sisena edició del Festival, amb el concert d’homenatge a Ray Charles, “Ray and Me”.  El septet omplirà l’escenari d’energia amb temes de Charles tan coneguts com “I got a Woman”, “What did I say?” o “Hard times”.

Dijous 18 d’agost, tindrà lloc el segon concert, en aquest cas, de jazz manouche o gypsy swing, un estil creat als anys trenta pel guitarrista Django Reinhardt, amb la influència del jazz americà i la complicitat del violinista Stéphane Grapelli. El trio del mallorquí Biel Ballester, el nostre representant més prestigiós de l’estil i guitarrista de jazz manouche, compartirà escenari amb  el guitarrista anglès Robin Nolan admirat en els principals festivals de jazz manouche d’arreu del món. En aquesta ocasió els acompanyarà també Carrie Lewis, cantant eclèctica i apassionada. Junts retran homenatge al gran  Django Reinhardt.

El tribut a Paquito D’rivera, el 25 d’agost, tancarà aquesta edició del Festival Nàutic Jazz. Serà la formació S.A.P (South American Project), septet liderat pel trompetista argentí Guillermo Callieri, qui interpretarà aquest estil inèdit al festival, el Latin Jazz. En aquest concert oferiran un tribut al músic cubà i màxim exponent del Latin Jazz, amb qui van gravar durant la pandèmia.

El Nàutic Jazz és un dels esdeveniments que es va crear per la celebració dels cinquanta anys d'Empuriabrava i que s'ha mantingut gràcies a la bona acollida que ha tingut des de la primera edició. Tal com explica Xon Hugas, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, "és una activitat pensada per a Empuriabrava i que funciona molt bé. Els amants del Jazz l'esperen amb candeletes perquè sempre es poden veure concerts de molta qualitat". Tots els concerts són a les deu de la nit i són gratuïts.