El 42% del consum dels edificis municipals de l'Escala quedarà cobert amb dues instal·lacions fotovoltaiques

2022-01-14 09:00

L'Ajuntament de l'Escala instal·larà plaques solars a la coberta del pavelló municipal i de la plaça Catalunya en les properes setmanes i amb aquestes dues instal·lacions fotovoltaiques aconseguirà generar el 42% de l'energia que consumeixen nou edificis municipals.

Aquest dimecres es van obrir les pliques del concurs per tirar endavant aquestes dues instal·lacions fotovoltaiques de 100 kw de potència cadascuna i, un cop fets els informes tècnics pertinents, es farà l'adjudicació entre la dotzena d'empreses que s'hi van presentar.

Un total de nou edificis municipals veuran cobertes el 42% de les necessitats energètiques a partir d'aquesta actuació, segons les previsions del projecte.

Es preveu una inversió d'uns 160.000 euros i que les plaques estiguin en funcionament aquesta primavera. En aquest sentit està previst que es comencin els treballs a principis de febrer, amb entre dos i tres mesos d'execució.

"Es tracta d'una actuació que suposarà un important estalvi de despesa energètica i una molt bona proposta que va en la línia dels fons europeus per a aquest tipus d'accions de sostenibilitat i de transició energètica, per això intentarem que s'inclogui part del finançament en la propera convocatòria que es farà", remarca l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga.

L'Ajuntament de l'Escala està incentivant també l'aposta per les energies renovables entre els habitants del municipi, a través de l'oficina tècnica per a la transició energètica i emergència climàtica (Otec), que es va crear amb l'objectiu de ser un espai municipal d'informació, difusió i formació sobre energia sostenible i de l'aplicació de mesures d'adaptació i mitigació dels efectes del canvi climàtic a l'Escala. En aquest sentit, es va decidir subvencionar un 50% de l'Impost de Béns Immobles durant cinc anys a aquelles persones que instal·lin plaques solars als seus habitatges, prèvia la corresponent autorització.

El regidor de Medi Ambient, Josep Bofill, remarca que aquesta mesura s'ha demostrat efectiva i que en el darrer any s'han gestionat un total de 60 peticions, que són el triple que l'any anterior.