El 24 de novembre s'estrenarà el documental sobre els Aiguamolls 'Entre el cel i la terra' a Figueres

2013-11-12 14:30

Avui dimarts s’ha presentat a CaixaForum Girona el documental Entre el Cel i la Terra. La guerra dels Aiguamolls. La pel·lícula narra la història dels joves que es van atrevir a creure que podien canviar el paisatge de Catalunya. Combatent amb tota la seva valentia i enginy, van aturar la destrucció del que amb el temps ha esdevingut una de les més grans reserves d’aus del sud d’Europa; una lluita que va concloure el 13 d’octubre de 1983 amb la creació del Parc Natural. El proper 24 de novembre es farà la primera projecció a Figueres al Teatre el Jardí. 

Tono Folguera, productor de cintes com Arrugues o Bicicleta, Cullera, Pomadirigeix juntament amb el documentalista David Fdez. de Castro -El Papus, anatomia d'un atemptat- i Roman Parrado, realitzador del programa Grans Rutes, aquesta història. Jordi Sargatal, promotor de la Campanya de Defensa que aconseguí aturar la urbanització del paratge de l’actual Parc Natural, és un dels protagonistes destacats d’aquest documental on també hi participen altres figures determinants en el procés com són Ramon Folch, Martí Boada, Francesc Giró, Narcís Serra o Jordi Pujol, entre d’altres. 

El documental és una producció de Lastor Media i Intropía Media en coproducció amb TVC, realitzada amb el suport de ICEC, Obra Social “la Caixa”, Diputació de Girona i GrupMascort. Ambtot, per poder produir aquesta pel·lícula que va començar gràcies a la iniciativa de les Beques Agita de l’Ajuntament de Figueres, ha calgut el suport d’altres entitats i ciutadans particulars sensibilitzats amb la importància de fer conèixer aquesta història de “David contra Goliat”, com l’anomena un dels seus protagonistes, que va canviar el mapa del territori català. Aquestes persones particulars, empreses i entitats del territori han pogut contribuir mitjançant la plataforma de micromecenatge Verkami, i el seu suport ha estat imprescindible per enllestir Entre el Cel i la Terra.