El 24 de març s'estrena el servei de rodalia de RENFE amb connexió directa entre Figueres, Girona, Blanes i Mataró

2014-03-19 19:30

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i la ministra de Foment, Ana Pastor, han presentat avui la nova rodalia de Girona, que entrarà en servei aquest dilluns, 24 de març, i que introduirà importants millores en les comunicacions internes dins de les comarques gironines i també amb la connexió amb el Maresme.

Així, a partir de dilluns vinent entra en servei la nova línia RG1 que connectarà directament les comarques del Maresme, la Selva, el Gironès i l’Alt Empordà amb 16 trens de dilluns a divendres. Aquest servei es prestarà com a perllongament d’alguns combois de la línia R1, que actualment acaba a Maçanet de la Selva, de forma que es podrà fer la comunicació directa entre Mataró, Blanes, Girona, Figueres i la resta d’estacions intermèdies, sense necessitat de transbord.

D’aquesta forma, 8 trens que ara acaben el trajecte a Maçanet de la Selva s’allarguen fins a Figueres, que és l’estació on s’iniciaran també les 8 expedicions en sentit Blanes, Girona i Mataró. Els nous trens, sumats als que actualment ja disposen els municipis gironins, permetran disposar de freqüències de pas d’entre 30 minuts i una hora, segons l’estació i la franja horària. Així mateix, la connexió directa de Mataró i Blanes amb Girona i Figueres, fins ara inexistent, es cobreix amb una freqüència d’un tren cada dues hores. La millora dels serveis ferroviaris a Girona es complementarà amb la incorporació dels nous serveis al sistema tarifari integrat de l’ATM de Girona al segon semestre d’aquest any.

Per tant, sumant tots els serveis de tren, a partir del dia 24, a les estacions de Riudellots, Fornells de la Selva, Celrà, Bordils-Juià, Sant Jordi Desvalls, Camallera, Sant Miquel de Fluvià i Vilamalla hi haurà 32 expedicions diàries. Això suposa un increment del servei del 100% respecte l’oferta actual que és de 16 trens. A la resta d’estacions, on també s’hi aturen els serveis de mitja distància, hi haurà 60 expedicions al dia en els casos de Figueres i Flaçà, i 62 a les estacions de Girona, Caldes de Malavella, Sils i Maçanet de la Selva.

Els horaris dels nous serveis s’han dissenyat per complementar l’oferta actual i per oferir la possibilitat d’arribada a Girona i Figueres en unes hores adequades per atendre, principalment, les necessitats de mobilitat per motius de feina o d’estudis.