El 'Dissabte de les Matemàtiques' ha reunit un centenar de joves a Figueres

2014-02-01 15:00

Un centenar de joves han participat aquest matí a la tercera edició del ‘Dissabte Transfronterer de les Matemàtiques a l’Alt Empordà’. La jornada s’ha celebrat amb l’objectiu d’acostar els joves a les matemàtiques i mostrar-los la importància que tenen en el món actual. Entre els participants, hi havia alumnes de primer i segon de batxillerat de centres de secundària de l’Alt Empordà, Girona, Sant Feliu de Guíxols i Ceret, a la Catalunya Nord. 

Vols saber com construir un polígon regular només amb regle i compàs? Saps que l’espionatge modern està relacionat amb les compres per internet? Vols saber quant val portar un iPad des de la Xina? Aquests han estat els interrogants que s’han desvetllat en els tres tallers que han centrat la jornada. 

Les activitats s’han iniciat a 2/4 de 10 del matí i s’han tancat al voltant de les 2 del migdia al Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer i Balaguer de Figueres. La jornada ha estat coordinada per Jaume Aguadé, catedràtic del Departament de Matemàtiques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

En aquesta 3a edició, els guanyadors han estat Lena Hilfiker Tomas i Nicetu Tibau Vidal, de l’INS Cap Norfeu de Roses, en el taller de Construccions Geomètriques amb Regle i Compàs; Pol Muñoz Pastor i Pau Batlle Franch, de l’INS Jaume Vicens Vives de Girona en el taller de l’Art de Xifrar Missatges; i Judith Bellido Orta i Lluís Sabater Rojas de l’INS Llançà, en el taller de Transport Marítim de Mercaderies.