El servei d’Educació del Consell Comarcal incorpora l’enviament massiu de SMS per comunicar incidències dels serveis que gestiona

2011-01-28 12:00

El servei d’Educació del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha incorporat l’enviament massiu de missatges de telèfon (sms) per comunicar incidències dels diversos serveis que gestiona a tots els usuaris. Amb una aplicació informàtica adaptada a la telefonia mòbil es poden comunicar de forma instantània qualsevol novetat del transport o del menjador escolar a pares, alumnes, educadors o transportistes, un fet que comporta molta més agilitat i proximitat entre l’ens corporatiu i els receptors dels seus serveis.

Les dues primeres aplicacions, realitzades la setmana passada, van ser la comunicació a pares i alumnes d’un retard de 15 minuts en el servei de transport escolar d’una línia determinada –el que va permetre als usuaris saber què passava amb l’autobús o bé desplaçar-se fins al punt de recollida una estona més tard- i la convocatòria d’una reunió de AMPA i ajuntaments d’una zona de la comarca.

Amb aquesta prestació, s’augmenta l’eficiència i la rapidesa en les comunicacions derivades d’alguns serveis escolars que presta el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i es redueixen costos ja que fins ara aquesta informació s’havia de realitzar, en molts casos, via telèfon i personalitzada per a cada usuari. El programa que s’utilitza, a més, incorpora la confirmació de la recepció del missatge.

El servei d’Educació ha fet, des de l’any passat, una posada al dia pel que fa a la incorporació de les noves tecnologies en la seva gestió diària. En concret, aquest curs escolar es va implementar un sistema per a la gestió integral dels serveis de transport i menjador escolar, optimitzant costos i fent més eficient el control (de les dues àrees). Aquesta iniciativa es trobava inclosa en el programa “Plan Avanza 2”, subvencionat pel ministeri d’Indústria.