El PSC revisarà els llibres comptables de l'Ajuntament de Figueres per denunciar i accelerar els pagaments dels deutes

2011-03-14 14:30

Els socialistes figuerencs sol·licitaran al govern els llibres majors comptables per analitzar la situació de les finances municipals i denunciar aquells retards que siguin nocius per a les petites i mitjanes empreses que tenen deutes pendents de cobrar per part del consistori. El PSC ha pres la decisió arrel de les informacions aparegudes al Diari de Girona sobre el deute de l'Ajuntament de Figueres amb diverses treballadores d'una de les empreses municipals.

El regidor socialista Ciro Llueca, que ha conversat amb les educadores del centre educatiu, serà qui farà el seguiment del deute en les comissions informatives de control al govern. "El deute de l'Ajuntament amb les educadores no és important en termes quantitatius, però és un símptoma que no s'estan fent les coses bé, per això investigarem quins deutes té el govern en la seva comptabilitat del dia a dia", ha manifestat.

Pel que fa a les factures pendents de consignació, justament ahir, amb trenta dies de retard, el PSC de Figueres va rebre el primer plec de factures que formen part del 1.023.842 euros que s'està revisant. Es tracta de 77.115,39 euros que l'alcalde Santi Vila va gastar sense control financer en despesa protocol·lària a càrrec del municipi. Llueca ha declarat que “el fet que el govern de Figueres destini 13 milions de les antigues pessetes a croissants de l'any passat mentre hi ha deutes pendents que són fonamentals, ens entristeix i ens indigna".