El PSC proposa a la resta de partits crear un codi ètic al marge de Santi Vila

2011-02-09 20:00

L'Agrupació Local del PSC de Figueres ha acordat proposar a la resta de partits de la ciutat crear un codi ètic al marge de Santi Vila, en considerar que l'alcalde de Figueres no té de la legitimitat necessària per impulsar aquesta iniciativa. El PSC de Figueres va prendre aquesta decisió ahir al vespre durant l'executiva local de la formació d'esquerres.

L’Agrupació Local del PSC considera que la creació d’un codi que afavoreixi una política figuerenca més transparent, ètica i participativa pot ser una bona idea, sempre i quan les bases del document siguin consensuades pel conjunt de forces polítiques de la ciutat.

Els socialistes figuerencs entenen que Santi Vila no és la persona més indicada per liderar aquest procés en haver protagonitzat al llarg del mandat actuacions que es contradiuen amb el codi de bones pràctiques que ara vol impulsar. El PSC recorda, per exemple, que el govern de Santi Vila està format amb l’ajuda d’un trànsfuga o que l'alcalde continua sense donar explicacions sobre l'ús del cotxe oficial de l'Ajuntament amb activitats no relacionades amb la ciutat.

El PSC ha qualificat d'oportunista i poc fonamentada la proposta de l'acalde Santi Vila que respon clarament a interessos partidistes i que té com objectiu principal aconseguir que no es pugui parlar d’alguns temes durant la campanya electoral.

L'Agrupació Local del PSC entén també que Santi Vila no podrà impulsar el seu codi ètic ja que la majoria de partits de la ciutat, a excepció de CiU, han expressat el seu rebuig a la proposta. L'alcalde i cap de llista de CiU no ha aconseguit ni el suport d'ERC, el seu soci de govern.

Per tot això, els socialistes proposen a tots els partits de la ciutat impulsar conjuntament un codi ètic que utilitzi com a base els documents ja proposats per les associacions municipalistes catalanes: la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació de Municipis de Catalunya.