El PSC no retallarà en polítiques socials

2011-05-16 20:00

El candidat socialista a l’alcaldia de Figueres, Pere Casellas ha presentat avui, davant de l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC) algunes de les seves propostes en polítiques socials. Casellas ha resumit les seves propostes en dues idees força: No retallar en políques socials i controlar millor les ajudes que es donen per tal d’evitar-ne el frau.

Per Casellas, el govern actual de Figueres està prioritzant la retallada en serveis socials en beneficis de despeses clarament prescindibles com són els càrrecs de confiança, la comunicació institucional o les escultures al carrer. Ha posat com exemples d’aquesta política la reducció de personal a l’OMAC que suposa que es comencin a crear cues de més d’una hora de durada o la reducció de l’horari de la Biblioteca municipal.

Casellas doncs, s’ha compromés a mantenir els pressupostos en matèrie social i a no retallar els serveis a les persones. Si bé ha avisat que en un context de crisi com l’actual, amb el gran dèficit que arrosega la hisenda municipal, s’ha de ser molt curós amb els recursos públics.

És per això, que vol crear un petit cos d’inspecció municipal dedicat a comprovar que les persones beneficiàries de les ajudes publiques realment ho necessiten i en fan un bon ús. “El que segur que no ens podem permetre és en un context com l’actual, que algú s’aprofiti d’unes ajudes que costen molt d’aconeguir. No retallarem, però sí que millorarem el control de les ajudes” a dit Casellas.

Casellas a més, ha assegurat que en funció del color polític que dirigeixi l’alcaldia, els serveis socials poden ser una prioritat per el govern o no.