El PSC de Figueres mantindrà el suport a la instal·lació del Montessori si s’executen les contrapartides pactades per millorar l’escola pública

2010-05-04 21:32

El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Figueres mantindrà el seu suport al projecte d'instal·lació de l'escola Montessori si s'executen totes les contrapartides pactades per millorar l'escola pública de la ciutat. En la darrera comissió informativa d'urbanisme de l'Ajuntament, el PSC es va abstenir en la modificació d'usos del solar on es pretén ubicar l'escola Montessori, ja que l'assumpte va entrar com a urgent i el grup municipal no va tenir la possiblitat d'estudiar a fons l'expedient.

Tal i com ha matingut i defensat al llarg de tota la legislatura, el grup municipal del PSC només votarà a favor del projecte si es compleixin les condicions de millora de l'escola pública a la ciutat pactades el setembre passat entre l'alcalde, Santi Vila, i les aleshores tinent d'alcalde i actual cap de l'oposició, Pere Casellas.

Segons l'acord, els diners del cànon obtingut per la concessió dels terrenys al Montessori -uns 65.000 euros l'any- es destinaran a finançar llibres de text per a les escoles públiques de primària i secundària de la ciutat, potenciant la socialització/reutilització del material escolar. El mateix acord establia que, abans d'aprovar la cessió del terrenys al Montessori, s'hauria solucionat el trasllat de l'escola Carme Guasch a uns terrenys de titularitat municipal i la construcció d’un edifici d'obra nova que substitueixi els actuals barracons.

El portaveu del grup municipal del PSC i cap de l'oposició, Pere Casellas, ha reclamat que es compleixi “fins a la última coma” l'acord amb l'alcalde, Santi Vila, en què ja es preveien aquestes contrapartides. “Només votarem a favor del projecte si l'alcalde es compromet per escrit a cobrar un cànon anual a preu de mercat per la cessió dels terrenys, un preu que haurà de determinar un expert independent o un funcionari. Només votarem a favor del projecte si l'alcalde es compromet per escrit a destinar els 65.000 euros anuals del cànon a un programa de llibres gratuïts a l'escola pública amb l'objectiu d'arribar a la totalitat de l'alumnat en cinc anys. Només votarem a favor del projecte si l'alcalde es compromet per escrit a atribuir definitivament un solar a l'Escola Carme Guasch”, ha destacat Pere Casellas.