El PSC considera 'temerari' ampliar el nombre de càrrecs de confiança a l'Ajuntament de Figueres en plena crisi econòmica

2010-06-11 15:20

El grup municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya a l'Ajuntament de Figueres vol expressar la seva preocupació i decepció per la recent ampliació de nombre de càrrecs de confiança de l'equip de govern de Santi Vila, amb la contractació d'un nou assessor que col·laborarà en diverses temàtiques relacionades amb les àrees governades pel grup municipal d'ERC.

El PSC considera lògic i entén que ERC, que gestiona la meitat de les regidories de l'Ajuntament, vulgui incorporar un assessor per a executar diferents tasques que s'han de desenvolupar a les seves àrees. El grup municipal, en canvi, considera desproporcionat i temerari que el grup municipal de CiU, que controla l'altra meitat de les regidories, mantingui els seus vuit càrrecs de confiança en plena crisi econòmica. Per aquest motiu, el grup municipal del PSC torna a reclamar que es redueixin a la meitat els càrrecs de confiança de CiU que van ser nomenats a dit per Santi Vila i que costen a la ciutat més de mig milió d'euros anuals.

El grup municipal socialista ja ha demanat en diverses ocasions la reducció dels càrrecs de confiança de CiU com a part d'un pla de sanejament que permeti millorar la delicada situació financera de l'Ajuntament. El consistori va tancar la liquidació del pressupost de l'any passat amb un dèficit de 880.389,56 euros i un percentatge d'endeutament del 112,85%, uns números vermells que el converteixen en un dels 100 ajuntaments més endeutats de tot Espanya.

El PSC vol recodar que, mentre era a l'equip de govern de l'Ajuntament de Figueres, va renunciar, a finals del 2008, als seus dos càrrecs de confiança amb l'objectiu d'ajustar la despesa municipal al context econòmic actual.