El projecte Zyncro.com de Dídac Lee rep el Premi a l'excel·lència en el tractament lingüístic

2010-12-14 10:00

Ahir vespre, en el transcurs de la Nit TIC, es va lliurar el Premi a l’excel·lència en el tractament lingüístic en programes informàtics i webs al restaurant Els Jardins de La Mercè. El premi, patrocinat per la Secretaria de Política Lingüística, compta amb un jurat expert format per membres del Consorci per a la Normalització Lingüística i de la mateixa Secretaria. El guardó forma part dels premis del Fòrum E-tech de Girona, organitzats per l’Associació d’Empresaris de Noves Tecnologies de les Comarques de Girona (AENTEG), que enguany celebren la seva vuitena edició.

Els premis s’atorguen a 6 categories: Premi a l’aplicació de les TIC a l'empresa, Premi a la recerca i la innovació en TIC, Premi a la millor iniciativa en l’administració local, Premi a l'expansió internacional de l'empresa TIC, Premi a l'empresa TIC emergent i Premi a l’excel·lència en el tractament lingüístic. Aquesta darrera és una categoria transversal a què opten tots els projectes presentats a les altres, en la qual no es valora només la qualitat i adequació lingüístiques dels projectes sinó també el seu impacte, pel que fa a l’abast de població a què arriba, i el seu caràcter innovador (la inexistència prèvia de productes similars en llengua catalana).

Aplicant els criteris establerts, doncs, el jurat ha decidit atorgar el Premi a l'excel·lència en el tractament lingüístic 2010 al projecte Zyncro, de l’empresa Inspirit del figuernc Dídac Lee, una plataforma de gestió de la comunicació interna adreçada a empreses i organitzacions, un sector estratègic per al foment de la llengua catalana. El premi l’ha lliurat la directora de Planificació i Foment de la Secretaria de Política Lingüística

El jurat ha destacat que el projecte Zyncro innovador, ja que interrelaciona els conceptes d’intranet, de xarxa social i de disc dur virtual. En general, el jurat també ha constatat positivament que el català és present a 19 dels 24 projectes presentats, que és la llengua per defecte en 9 d’ells, i que la qualitat lingüística i comunicativa general és notable.