El ple del Consell Comarcal aprova una moció del PP per facilitar la instal·lació d’Ikea a la comarca

2012-03-27 19:00

El ple del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha aprovat una moció, a instàncies del PP, per defensar un canvi en la llei d’equipaments comercials que permeti que la multinacional Ikea s’instal·li a la comarca. Segons el conseller comarcal del PP, Diego Borrego, “amb la llei actual, Figueres és l’únic municipi de tota la comarca que compleix els requisits per acollir un equipament d’aquestes característiques”. Per això, el PP de l’Alt Empordà demana que “es tinguin en compte les situacions singulars del territori i els seus municipis a l’hora de regular la seva aplicació”. 

Diego Borrego ha manifestat que “la multinacional Ikea està interessada en instal•lar-se a la comarca pel fet que des d’aquí es pot accedir fàcilment al mercat francès”. Borrego considera que “la seva instal•lació no perjudicaria el comerç existent sinó que el complementaria”. Pel conseller comarcal popular, “a més de significar un important pols de dinamització de l’activitat econòmica, acollir la companyia representaria 400 llocs de treball directes, altres d’indirectes i més de 60 milions d’inversió”. 

Diego Borrego també ha explicat que “l’Alt Empordà és una de les comarques gironines amb una taxa d’atur més elevada, amb 11.036 persones sense feina”. Per tot això el PP de l’Alt Empordà ha defensat avui que “el conjunt de la comarca busqui la fórmula per aconseguir que la companyia es pugui instal•lar aquí” i ha afegit que “el millor lloc on debatre-ho és el Consell Comarcal”. 

La moció s’ha aprovat amb els vots a favor de PP, CiU i PSC i hi han votat en contra ERC i ICV. Actualment el Decret Llei 1/2009 d’Ordenació d’Empresa i Ocupació només permet obrir centres comercials de més de 2.500 metres quadrats en trames urbanes consolidades de més de 50.000 habitants o capitals comarcals.