El Papa Juls de Sangtraït torna a escena fent blues

2011-04-05 12:00

Una dècada després del comiat de Sangtraït, va ser el 20 de desembre del 2001 amb un concert a la sala Razzmatazz de Barcelona, el Papa Juls recupera l'harmònica per retronar als seus orígens, el blues. Aquests darrers mesos ha estat donant forma al nou projecte, la Papa Juls Blues Band, que s'estrenarà en directe el 25 de juny a Palamós. Serà un concert gratuït a l'arbreda dins els actes de la festa major palamosina.

Aquest nou equip d'experimentats músics està format per Papa Juls (harmònica i veus), Manel Casadevall (veu solista), Xavier Quintà (guitarra), Xavi Rodríguez (teclats), Joan Gelis (Baix)i Victor Rodríguez (bateria). El repertori que estan enllestint inclou versions de clàssic d'Eric Clapton, Tony Joe White, Junior Wells o Gary Moore, entre molts altres; els grups i cançons que són les influències principals dels seus components. 

El primer disc de Papa Juls Blues Band, gravat i editat per Adlibitum.cat, sortirà al mercat la propera tardor en format LP de vinil (+ CD) en una edició especial limitada i numerada que només es podrà comprar anticipadament a través de la pàgina web www.papajuls.com . Per tenir-lo caldrà registrar-se al club 'Papa Juls Blues Band' que donarà accés exclusiu a informacions i novetats sobre la banda.

Després de la dissolució de Sangtraït el Papa Juls havia fet algunes col·laboracions esporàdiques com per exemple en el disc de la guitarrista del grup jonquerenc Lupe Villar, el del cantant Víctor Estevez o en el concert de Tribut a Sau estrenat al festival Acústica de Figueres.