El nou cartipàs de l'Escala reforça la coordinació entre les diferents àrees

2011-06-18 09:00

El nou cartipàs del govern de l’Ajuntament de l’Escala, que s’ha d’aprovar en el ple del proper dilluns, reforça la coordinació entre les diferents àrees amb l’objectiu de millorar l’efectivitat i l’eficiència en uns anys que continuaran marcats per la necessitat d’optimitzar la gestió municipal i establir elements per minimitzar els efectes de la crisi econòmica.

El primer tinent d’alcalde, Víctor Puga, exercirà de coordinador de les diferents àrees en què se subdivideix l’activitat del govern municipal, dins de les quals s’estableixen les diferents regidories, unides dins aquests grups de treball. Així, s’estableixen cinc àrees de treball:

-Promoció Econòmica, Turística i Cultura. Aquesta engloba Cultura, Comunicació i Hisenda, que gestionarà l’alcalde, Estanislau Puig, i Promoció Econòmica i Turisme, que estarà en mans de Mariona Muñoz.

-Urbanisme, Infraestructures, Serveis i Medi Ambient. Aquesta àrea inclou tres regidories diferents. Víctor Puga s’encarregarà d’Urbanisme i Infraestructurres, Robert Figueras de Serveis i Àngel Rodríguez assumeix l’única regidoria de nova creació, la de Medi Ambient. En aquest sentit, aquesta nova regidoria ha de donar major protagonismes als projectes i programes relacionats amb el Medi Ambient, amb actuacions previstes en l’àmbit de la sostenibilitat, l’eficàcia energètica, el reciclatge, la mobilitat (alternatives al cotxe) o les platges.

-Atenció a les Persones i Ocupació. Aquesta és una àrea en què es vol fer especial incidència per tal de superar els moments de dificultat que suposa la crisi econòmica. Ramona Viella assumirà la regidoria de Serveis Socials.

-Educació, Joventut i Esports. Aquesta àrea és compartida per Josep Gifre, com a regidor d’Educació i Joventut i Jordi Pagès, com a regidor d’Esports.

-Personal, Governació, Mobilitat i Serveis Administratius. També incorpora dues regidories, que són les de Personal i Serveis administratius, que gestionarà Joan Martínez, i de Governació i Mobilitat, que assumeix Maribel Calderón.

En aquestes eleccions municipals s’ha passat de 13 a 17 regidors a l’Ajuntament de l’Escala, pel fet que el municipi ha superat els 10.000 habitants. El govern municipal el componen deu regidors (8 del PSC i 2 d’ICV), mentre que a l’oposició hi haurà set regidors (5 de CiU i 1 de JxE i PP).

Una de les novetats, a més de la creació d'una regidoria específica de Medi Ambient, és que es passa de cinc a tres tinències d'alcaldia -assumides per Víctor Puga, Ramona Viella i Àngel Rodríguez-. A més, s’institucionalitza per primer cop la figura del cap de l’oposició, en la línia d’implicar també a l’oposició en tasques de representativitat i de suport institucional. En aquest cas recaurà en Mari Dubé (CiU).

Entre els reptes més immediats que s’ha marcat el govern municipal hi ha la revisió del planejament urbanístic sota criteris de sostenibilitat, la millora dels problemes de cobertura de la telefonia mòbil, l’activació del comerç a través de les accions incloses i aprovades al Pla de Barris, la potenciació de l’administració electrònica, la formació per a joves i aturats o la creació d’un important pol d’atracció i d’irradiació cultural a l’Alfolí de la Sal.

En els propers dies s'anirà formalitzant el traspàs de poders entre els regidors sortints i entrants de cada àrea.