El Montessori, que s'instal·larà a Vilatenim, entrarà en servei el curs 2012-2013

2011-11-29 14:00

La societat Montessori Empordà SL ha guanyat el concurs municipal per a la construcció d’un centre escolar privat a Vilatenim. Una concessió que tanca el procés administratiu iniciat mesos enrere.

L’escola es construirà en uns terrenys municipals i els promotors en tindran la concessió durant cinquanta anys. A canvi, la ciutat rebrà un cànon total d’un mínim de dos milions d’euros.

Segons els promotors, el Montessori es posarà en funcionament el proper curs escolar (2012-2013) amb les línies de pre-escolar i un primer mòdul de cicle inicial. Precisament, com consta en la documentació del projecte, la posada en marxa de totes les línies educatives coincidirà amb les quatre fases de construcció de l’edifici. La primera fase començarà el 2012, s’allargarà sis mesos i permetrà la construcció de l’edifici que ha d’acollir els cicles citats anteriorment. La segona fase es realitzarà el 2013, la tercera el 2014 i la última, durant el 2016.

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, explica que “finalment s'ha tancat una tramitació complexa d'un projecte que, des del govern, sempre ens ha semblat interessant per a la ciutat perquè reforça les opcions educatives i satisfà una demanda formativa que a la comarca és alta, com ho demostra el fet que cada dia diferents autocars traslladen centenars d'estudiants a Girona per estudiar en centres similars".

La inversió total per a la construcció del Montessori serà de 8,1 milions d’euros i es construirà en una parcel·la de 18.892 metres quadrats.