El ministre José Blanco confirma que les inversions ferroviàries a Figueres mantenen el calendari previst

2010-07-23 12:16

El ministre José Blanco va confirmar ahir que el Ministeri de Foment manté el calendari d'execució de les inversions ferroviàries previstes a Figueres. El ministeri no retallarà ni un euro del pla d'inversions ferroviàries previst pels propers anys a la ciutat. Les obres que s'han de desenvolupar a Figueres, segons el mateix ministre, no resultaran afectades pel Pla d'Estalvi de Ministeri de Foment que suposa l'endarreriment d'un conjunt d'obres, principalment de la xarxa viària.

En una nota feta pública pel PSC es destaca que el manteniment de les inversions previstes a Figueres culmina l'esforç i les gestions realitzades en els darrers mesos pel grup municipal del PSC a Figueres; pels diputats catalans del PSC al Congrés i pel Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, que sempre han mantingut que el pla d'estalvi del ministeri no afectaria l'execució de les inversions ferroviàries previstes a Figueres. "És una gran notícia per a la ciutat i estem contents de ser corresponsables d'aquesta bona nova", ha assegurat Pere Casellas, portaveu del grup municipal del PSC a Figueres.

El compromís adquirit públicament pel ministre José Blanco amb Figueres contradiu les declaracions que ara fa un mes va realitzar l'alcalde de Figueres, Santi Vila, en les què va assegurar que es paralitzarien les inversions ferroviàries a la ciutat. El portaveu del grup municipal del PSC, Pere Casellas, ha expressat la seva preocupació per la pèssima gestió de l'alcalde en aquest assumpte. "O bé és una persona desinformada, que seria molt preocupant per a la ciutat, o bé utilitza la ciutat per fer política, que és igual de greu. En els dos casos, l'actuació de Santi Vila pot posar en perill el futur de la ciutat i això no ho podem permetre", ha declarat Casellas.