El mes de maig s'instal·laran tres càmeres de vigilància a Figueres

2011-02-14 17:00

L’Ajuntament de Figueres començarà a instal·lar les càmeres de seguretat al carrer Rubaudonadeu (zona estació) i als aparcaments públics dels Fossos i del Poliesportiu el proper mes de maig. La decisió s’ha fet pública aquest matí durant la Junta de Seguretat Local, celebrada a l’Alcaldia i que a més de representants de tots els cossos de seguretat ha comptat amb l’assistència del Delegat de la Generalitat de Catalunya a Girona, Eudald Casadesús.

Durant la trobada s’ha constatat una disminució dels delictes durant el segon semestre del 2010, respecte l’any anterior. Unes xifres que, segons l’alcalde de Figueres, Santi Vila, “signifiquen una millora notable, però que no ens satisfà perquè hi continua havent delictes”.

Per aquest motiu s’ha confirmat que es manté el dispositiu especial de Mossos d’Esquadra, el qual es tradueix amb més agents destinats a Figueres, així com els esforços de la policia figuerenca per a la organització de dispositius especials. Cal destacar que durant el segon semestre del 2010, la Guàrdia Urbana va fer prop de 1.200 hores extres per a la realització de controls especials al barri de Sant Joan.

Durant la Junta també s’ha acordat fer un seguiment específic per als ciutadans i establiments reincidents en conflictes i actes delictius. En el cas dels establiments pot significar el seu tancament, mentre que pels ciutadans reincidents -molts d’ells immigrants sense la seva situació regularitzada- es treballarà per agilitzar la seva expulsió.

Finalment, la reunió també ha servit per acordar la creació d’una taula transversal que estarà formada per policia, serveis socials i educació amb l’objectiu de fer un seguiment específic a adolescents d’ entre 12 i 13 anys, que cometen petits delictes i que, per la seva edat, no es poden imputar.