El figuerenc Antoni Bartrolich formarà part de la Comissió Censora de Comptes de Solidaritat Catalana

2012-01-15 11:00

El Consell  Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència celebrat ahir a  Barcelona va escollir l'enginyer figuerenc Antoni Bartrolich per formar part  de la Comissió Censora de Comptes del partit i l'advocat olotí Manel  Planàs s'integrarà en la Comissió de Garanties  Estatutàries.

El Consell Nacional també ha  servit per aprovar els pressupostos de la formació independentista que, en  contrast amb la resta de forces parlamentàries catalanes, no té cap deute  amb cap entitat financera. Durant el Consell Nacional, el secretari general  de Solidaritat, Uriel Bertran ha presentat el seu informe polític en el que  hi destaca la ponència política i estratègica que se sotmetrà a  ratificació de la militància en l’Assemblea Nacional que es realitzarà  el proper 19 de febrer a Barcelona. Bertran ha constatat que “s’estan  acumulant i aflorant totes les contradiccions que vam predir quan vam decidir  forjar la Solidaritat Catalana per la Independència” i ha estat contundent  en la descripció del moment polític actual: “l’autonomisme s’està  col·lapsant de manera flagrant i per més impostos i retallades que es  facin, persisteix l’increment del dèficit i del deute perquè ens trobem  davant d’un problema estructural: que Espanya ens  roba”.

Per la seva banda, el president del partit i  diputat per Girona, Toni Strubell, va demanar als consellers nacionals de  Solidaritat màxima implicació en la campanya de defensa del català com a  única llengua vehicular a l'escola davant l'embat que està patint la nostra  llengua per part de part de l'estament judicial  espanyol.