El festival Jazzèbre de Perpinyà programa 40 actes del 25 de setembre al 16 d'octubre

2011-09-17 17:00

Ja està a punt la XXIII edició del festival de jazz Jazzèbre de Perpinyà. Es desenvoluparà del 25 de setembre al 16 d’octubre, i comptarà amb una quarantena d’actes. Reunirà propostes de jazz clàssic i d'altres més agosarades, incloent jazz contemporani, latin-jazz, hard-jazz, jazz gitano i formacions de big band. L’edició, orientada cap al jazz europeu, permetrà enfortir el posicionament de Jazzèbre en la xarxa internacional dels grans festivals.

Entre les dates destacables de la cita hi ha el concert del 6 d’octubre al Teatre Municipal de Perpinyà, amb el clarinetista Louis Sclavis i el pianista Andy Emler, ambdós francesos, així com el del quartet del bateria italià Aldo Romano, que actuarà al mateix teatre el 8 d’octubre. La presentació ha estat motiu per anticipar en la propera inauguració del Teatre de l’Arxipèlag de Perpinyà, prevista el 10 d’octubre. La nova sala acollirà el Stefano Di Battista Quintet, el 13 d’octubre, abans d’un homenatge a Duke Ellington i Thelonius Monk, esperat al mateix lloc el 15 d’octubre, amb la Compagnie des Musiques à Ouïr.

La programació, que es pot consultar a www.jazzebre.com , inclou també propostes cinematogràfiques i excursions musicals al Rosselló.

Foto: Remy Carrère