El dispositiu Cercle de Mossos i Guàrdia Urbana es tradueix en més de 20 detencions a Figueres per robatoris en vehicles i via pública

2010-06-08 15:43

En el marc dels dispositius que la Guàrdia Urbana de Figueres i la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra realitzen a la ciutat, de manera regular, en matèria de seguretat ciutadana, des del mes d’abril ambdós cossos duen a terme un dispositiu anomenat Cercle, adreçat a la prevenció i la detenció dels autors de delictes contra el patrimoni, concretament, els robatoris amb força, els robatoris a l'interior de vehicles i també els furts, o robatoris, a la via pública.

Pel que fa als robatoris a la via pública, el treball realitzat per agents no uniformats d’ambdós cossos de policia ha permès que la Unitat d’Investigació de la comissaria dels mossos a Figueres hagi identificat i detingut fins a 6 persones per la seva implicació en fets d’aquests tipus. Es tracta de robatoris amb violència o intimidació realitzats a la zona del centre de la ciutat o bé al voltant de centres educatius. Concretament, amb les detencions esmentades la policia ha resolt fins a 18 casos denunciats els darrers mesos.

Altres resultats que el Dispositiu Cercle ha donat fins ara són 12 detencions per a robatoris a interior de vehicle i 10 detencions més per a robatoris amb força. A més, el treball conjunt que la Guàrdia Urbana i els mossos de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Empordà-Figueres han dut a terme els darrers dies ha aconseguit que no es repetissin els incendis de vehicles que es van produir a finals de maig.

Tot i els resultats obtinguts, la policia té previst continuar el Dispositiu Cercle fent èmfasi així tant en les tasques de prevenció (amb mesures com ara el patrullatge coordinat entre els cossos policials implicats) com en les tasques d’investigació.