El director general de la Policia, Manel Prat, es compromet a reconèixer el mèrit policial als agents que van treballar la nit de l’atemptat de Roses

2011-03-17 21:00

El director general de la Policia, Manel Prat, ha manifestat avui, durant l’acte d’homenatge al mosso d’esquadra mort en l’atemptat terrorista de Roses, Santos Santamaria Avendaño, que restituirà l’honor a la tasca de tots els policies que van treballar aquell tràgic dia, ara fa deu anys, i que es farà un reconeixement a tots ells al mèrit policial durant el Dia de les Esquadres d’enguany.

Prat ha destacat en la seva intervenció que, en moments com aquests, no hi ha paraules per expressar el buit que es pot sentir. També ha apuntat que la pèrdua del company mort “ens ajuda a ser millors i a treballar amb més fermesa”. Ha destacat la determinació i la valentia dels policies que van fer una important tasca aquell dia. Per acabar, el director general ha recordat que l’esperit de servei i la valentia han de continuar amb nosaltres.

Aquestes declaracions les ha realitzat en l’acte d’homenatge a Santos Santamaria que ha tingut lloc avui a Roses. En el decurs de la jornada, les diferents autoritats i companys del mosso han fet una ofrena floral davant del monòlit en record al mosso que es troba a pocs metres de l’hotel Montecarlo de la localitat. Abans s’ha celebrat una missa.

Posteriorment, s’han lliurat als policies que van intervenir aquella nit 27 plaques commemoratives en record del 10è aniversari de la mort del seu company. També s’ha llegit una carta de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, en la qual recordava els fets i feia una especial menció pel mosso mort i la seva família, així com un reconeixement a tots els policies que hi van treballar.