El dijous 17 lliurament a Màrius Carol del VIIè Premi de Narrativa MA Anglada

2010-06-10 11:52

El periodista i escriptor Màrius Carol rebrà el proper dijous, 17 de juny, el setè premi de narrativa catalana Maria Àngels Anglada en el decurs d’un acte acadèmic de caràcter públic que tindrà lloc a les 20 hores a l’Institut Ramon Muntaner de Figueres. El periodista Rafael Nadal serà l’encarregat de fer la presentació de l’obra i autor guardonats davant del públic assistent.

L’home dels pijames de seda obtingué l’esmentat premi, el passat 5 de maig, per decisió d’un jurat presidit pel director del centre, Joan Antoni Poch, i integrat pels catedràtics de Llengua i Literatura Joan Ferrerós, Jordi Pla i Joan Manuel Soldevilla, el professor agregat de matemàtiques Josep M. Lluch, l’historiador i periodista Jaume Guillamet, el cineasta Pere Fages i, actuant com a secretari, el periodista i editor Rafael Pascuet.

Dotat amb tres mil euros, el premi compta amb el suport de la família Geli-Anglada i amb el patrocini de la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Figueres, així com amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Aquest premi literari està promogut per l’Institut Ramon Muntaner, de Figueres, amb la voluntat de contribuir al foment de la literatura catalana, refermar la projecció cívica i cultural de l’Institut i enaltir la memòria de l’escriptora Maria Àngels Anglada (Vic, 1930 - Figueres, 1999), exprofessora del centre. Com es recordarà, els guanyadors de les edicions anteriors foren Emili Teixidor (Pa negre, 2004), Carme Riera (La meitat de l’ànima, 2005), Joan D. Bezsonoff (Les amnèsies de Déu, 2006), Imma Monsó (Un home de paraula, 2007), Quim Monzó (Mil cretins, 2008) i Joan Francesc Mira (El professor d’història, 2009).

Màrius Carol, periodisme i literatura

Màrius Carol (Barcelona, 1953) és un periodista de llarg currículum que ha format part de la redacció de diaris com El Noticiero Universal, El Correo Catalán, El Periódico de Catalunya, El País i La Vanguardia, alhora que ha estat i és col·laborador habitual d’un bon nombre de programes televisius i radiofònics. Com a escriptor ha conreat la novel·la (Les seduccions de Júlia, premi Ramon Llull 2002, entre altres) i l’assaig de variat registre temàtic: la comunicació, Barcelona i Catalunya, Salvador Dalí i la Casa reial espanyola, de la que n’és especialista, entre d’altres. Actualment és director de Comunicació del Grup Godó.