El Dia Internacional del Teatre es viurà a La Cate de les 11 del matí a les 8 del vespre el diumenge 25

2012-03-23 08:00

Tal com va començar a fer l’any passat, l’Aula de Teatre Eduard Bartolí ha organitzat la celebració del Dia Internacional del Teatre a Figueres, que avançarà al diumenge 25 de març per tal de facilitar la participació de intèrprets i espectadors a la festa. Tots els actes es faran a La Cate i són gratuïts. 

L’Institut Internacional del Teatre (ITI, en les seves sigles en anglès) va instituir la celebració del dia mundial del teatre l’any 1961. Cada any, una important personalitat relacionada amb les arts escèniques escriu un missatge que serà reproduït al llarg del planeta durant els diferents actes de commemoració que s’organitzen el dia 27 de març. Aquest any, doncs, es compleixen 50 anys d’aquesta celebració. 

A la festa figuerenca i empordanesa hi estan convidades totes les persones vinculades al món del teatre, entenent com a tals no només les actrius i els actors; directors, escenògrafs, figurinistes, il·luminadors; músics i ballarins; tramoies, electrotècnics, sonoristes, utillers, i personal de teatre, sinó també crítics i mitjans de comunicació i d’una forma molt especial, els espectadors, sense els quals el teatre no existiria. 

A més de l’acte central, en el decurs del qual es llegirà el manifest del dia, que en l’edició d’enguany ha estat escrit per John Malkovich, al llarg de tot el dia hi haurà diferents representacions de fragments d’obres, des de les 11 del matí fins a les 8 del vespre. L’acte central després del qual es farà la fotografia amb tots els participants (intèrprets i públic), tindrà lloc al mig dia (aproximadament a les 12:30). Abans i després hi haurà tretze representacions, cinc de les quals són dels diferents grups de l’Aula de Teatre, i també de grup d’Arts escèniques de l’Institut Alexandre Deulofeu, Els comediants de Llers, Experiments Teatrals Empordanesos (Peralada), Elenc Santperenc (Sant Pere Pescador), Els atrevits de Marzà, Associació teatral 125 volts (Cabanes) i A mossegades (Figueres), els quals s’han integrat a la celebració.