El cubà Lelys S. Martínez guanya l'Obert d'Escacs de Figueres

2010-08-19 10:47

El GM cubà Lelys S. Martinez ha vençut en la onzena edició de l’XI Obert Internacional de Figueres “Miquel Mas”, després d’haver quedat empatat amb el GM Levan Aroshidze a 7,5 punts. El sorteig del sistema de desempat a aplicar ha determinat que Martinez fos el primer classificat. En tercer lloc, amb 7 punts ha quedat el GM cubà Fidel Corrales –vencedor de l’edició del 2008-, i a continuación s’han classificat del quart al vuitè lloc els següents jugadors, tots ells amb 6,5 punts: MI Barria, MI Alonso, GM Campos, MF Cuadras i Carlstedt.

 

La darrera ronda ha començat amb unes ràpides taules al primer tauler entre els dos GM cubans Martínez i Corrales. Però el que es podia presumir com una jornada de certa relaxació i per tant un alt nivel de taules, ha estat tot el contrari, ja que els següents 9 taulers, han acabat tots amb definició. Així és com la victòria d’Aroshidze sobre Anikaev ha permés al primer quedat empatat en el primer lloc. Hi havia un tercer jugador, el MI Daniel Barria que optava també a quedar empatat amb ells i amb opcions a endur-se el primer lloc en el desempat, i per això ha arriscat al màxim contra el MF Jordi Cuadras. Ha arriscat tant, en un final de torre i alfil contra torre i cavall i mateixos peons, que ha acabat perdent, quedant finalment quart classificat. Aquesta victòria de Cuadras, l’ha fet enfilar-se fins a la setena posició amb els mateixos 6,5 punts que Barria.

En total s’han repartit 4.525 euros, en una edició amb 100 participants, dels quals 17 eren titulats internacionals. La seu ha estat, com els darrers tres anys, la sala Martín Zermeño del Castell de Sant Ferran de Figueres. El torneig ha format part del VII Circuit Català d’oberts internacionals “Gran premi Generalitat de Catalunya”.