El CRAC 2011 de Roses reunirà 27 artistes contemporanis

2011-04-21 13:00

Creacions Roses Art Contemporani (CRAC), la proposta d’art contemporani que tindrà lloc a Roses entre els mesos d’abril i agost, veurà la llum el proper divendres 29 d’abril, amb l’obertura de l’exposició central de la mostra que aplegarà pintura, escultura, fotografia i videoart a la sala gran de l’Espai Cultural la Ciutadella.

CRAC 2011 és la nova iniciativa cultural del Departament de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Roses que aplegarà diferents esdeveniments culturals entre el 29 d’abril i el 21 d’agost de 2011. El CRAC neix amb la voluntat d’esdevenir una mostra de diferents disciplines de creadors contemporanis, vinculats d’una manera o altra amb Roses, amb una clara tendència multidisciplinar.

Vídeo art, pintura, escultura, música, poesia, instal·lacions, fotografia... o fins i tot cuina, són algunes de les disciplines que tindran el seu espai durant els mesos que durarà el projecte, el qual té com a comissaris a Toni Martínez i Juanjo Viñuela. Les exposicions, conferències, vetllades literàries,... es completaran amb un catàleg i un reportatge audiovisual que recolliran totes aquestes experiències.

L’estructura es configurarà a partir d’una exposició central que s’inicia el proper dia 29 i que aplegarà pintura, escultura, fotografia i videoart a la sala gran de l’Espai Cultural la Ciutadella, durant els 4 mesos que duri la mostra. Paral·lelament, diferents manifestacions artístiques s’aniran succeint de forma puntual al llarg dels caps de setmana temàtics: gastronomia, literatura, videoprojecció, poesia...

Amb aquest projecte es vol trencar amb la idea mantinguda durant molts anys a Roses, de què a la població només hi havia 4 o 5 artistes i que cadascun d'ells anava pel seu compte. CRAC 2011 vol donar a conèixer el potencial artístic de la població i esdevenir un punt de trobada entre els molts artistes vinculats a la ciutat. El projecte neix amb esperit de continuïtat i vol ser una referència a la qual els artistes vulguin ser presents. Un aparador de tendències locals amb vocació de contemporaneïtat, que apropi el panorama artístic de Roses a la població en general, i punt de contacte i de relació entre artistes locals.

Els escenaris que acolliran els diferents actes seran principalment els que ofereix l’Espai Cultural La Ciutadella, que es completaran amb altres equipaments de la ciutat, com la Biblioteca (per a les activitats de l’àmbit de les lletres), el Teatre (arts culinàries) o el Castell de la Trinitat (poesia i concerts).