El conseller Jordi Ausàs inaugura el Centre de Serveis Municipals d'Empuriabrava

2010-03-28 18:06

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha inaugurat aquest matí el Centre de Serveis Municipals d’Empuriabrava. Ha estat acompanyat per l’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, i la directora dels Serveis Territorials de Governació a Girona, Mireia Mata.

Es tracta d'un gran equipament, amb una superfície edificada de 1.060 metres quadrats que acollirà diversos serveis i equipaments d’Empuriabrava. Entre d’altres, s’hi ubicaran les oficines de la Policia Local, el centre d’ambulàncies, l’oficina de turisme municipal, l’hotel d’entitats, el casal d’avis, una sala polivalent, un pis tutelat i oficines de l’Ajuntament.

L’edifici consta d’una planta baixa més tres plantes i està organitzat amb quatre cossos ortogonals. El cos oest conté les dependències de la Policia Local a la plantes baixa i primera i el casal d’avis en la planta segona. El cos central inclou l’oficina de turisme en les plantes baixa i primera i es converteix en una plaça pública i elevada a la planta segona. El tercer cos és el nucli de serveis i comunicacions de l’edifici, mentre el cos situat a l’est conté el centre d’ambulàncies a la planta baixa, el pis tutelat en planta primera i la sala polivalent en planta segona. L’hotel d’entitats se situa en planta tercera ocupant la totalitat de la planta construïda.

La construcció de la primera fase d’aquest equipament que s’ha inaugurat avui, amb un cost total de 1.180.000 euros, ha estat finançada pel Departament de Governació i Administracions Públiques amb 433.878 euros. D’aquesta quantitat, 300.000 euros són del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC), mentre que 133.878 euros, destinats a l’oficina de turisme, provenen dels Fons europeus de desenvolupament regional (Feder).