El Consell de la gent Gran de Figueres ha visitat la delegació del servei de Teleassistència a Girona

2012-03-08 08:00

El Consell Municipal de la Gent Gran de Figueres ha visitat la delegació del Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Girona. Hi han participat membres d’aquest consell, professionals dels Serveis Socials i la regidora de Benestar Social, Família i Salut Dolors Pujol. Se’ls ha explicat el funcionament del servei, que gestiona la empresa Televida Serveis Sociosanitaris.

L’acte s’emmarca dins un seguit d’activitats que es duran a terme durant aquest any 2012 als diferents Consells Comarcals, Consorcis de Benestar Social i Municipis de més de 20 mil habitants als que la Diputació de Girona ofereix el Servei Local de Teleassistència.

Eva Gost, Delegada de Coordinació i Atenció al Client  de Girona i Catalunya Central ha remarcat que “un dels objectius d’aquest activitat és donar a conèixer un dels serveis de la cartera bàsica dels serveis socials municipals que té un caràcter preventiu i de proximitat i que permet a les persones grans i/o amb dependència poder continuar envellint a casa amb plena seguretat i atenció continuada.”

Les persones beneficiàries d’aquest servei tenen la tranquil•litat de que un equip de professionals vetlla en tot moment per la seva seguretat i que només prement un botó serà atès en funció de la necessitat: caigudes, emergències sanitàries, situacions de crisi, o bé simplement davant de la necessitat de poder parlar amb algú que sempre l’escoltarà.  

Figueres ofereix actualment el servei a un total de 341 usuaris que gaudeixen de la Teleassistència. Aquest any està previst finalitzar-ho amb un total de 422 persones usuàries del Servei Local de Teleassistència, fet que comportarà assolir el 6,60% de cobertura del Servei a les persones majors de 65 anys del municipi.