El Consell Comarcal promou una campanya de prevenció del consum d'alcohol adreçada als adolescents

2011-11-24 11:30

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha presentat a la Taula de Salut Jove el programa de prevenció de l’alcohol que sota el nom “T’ho empasses tot?” va adreçat a adolescents de 13 a 15 anys i té caràcter preventiu, és a dir vol servir per crear consciència entre els joves a l’entorn del consum responsable de l’alcohol i reduir riscos en la salut.

La campanya inclou un conjunt de plafons de caràcter pedagògic que estimulen una reflexió crítica sobre el consum de l’alcohol, reforcen la posició dels adolescents que no beuen –tot acceptant que altres ho fan- i suggereix estratègies per reduir danys i riscos en el cas que se’n begui.

L’exposició s’ha ofert a tots els centres d’ensenyament públic i privats concertats de la comarca i està pensada bàsicament perquè es doni a conèixer als nivells de 2on i 3er d’ESO. La mostra ja figura en l’oferta de la Motxilla Pedagògica del cursos 2011.12 i també es pot portar als municipis, centre de joventut i punts d’informació juvenil.

L’exposició inclou 10 plafons (un d’introductori i nou temes) i es lliura un díptic informatiu a mena de recordatori i d’invitació a la reflexió per als adolescents. L’exposició tracta els temes següents:

1. Trencant motlles Festa sense alcohol
2. Jo sóc jo Convivència amb qui beu
3. Esperit inesgotable Salut física
4. Joves amb caràcter Conductes problemàtiques
5. El que ens uneix Pressió del grup
6. Sabem el que volem Gènere
7. Set de tu Parella i alcohol
8. Es busca malfactor Legislació
9. Amb el cap clar Motius per no beure