El Consell Comarcal participa en el "Plan Avanza" per millorar els serveis de gestió i atenció al ciutadà

2011-10-06 11:00

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha desenvolupat, des de l’any passat, un pla de modernització en l’àmbit de les noves tecnologies, amb l’objectiu d’optimitzar els procediments i millorar l’atenció al ciutadà.

A partir del conjunt d’aplicacions i infraestructura informàtica que disposava la institució, que ha permès desplegar les noves prestacions tecnològiques des d’una base molt sòlida, s’ha participat en el Plan Avanza, promogut pel ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç amb el suport del Fons Social Europeu.

El projecte, en concret, vol complementar el sistema tecnològic que té la institució amb l’objectiu de complir amb la normativa vigent sobre el format de l’administració en línia i amb l’objectiu de concloure tot el procés durant aquest any 2011.

Un dels seus apartats és la implementació d’un sistema de seguiment dels expedients públics que incorpora als procediments de tramitació electrònica un procés d’ajustament i millora -conegut tècnicament com a reingenyeria- amb l’objectiu d’optimitzar la tramitació administrativa.

Aquest projecte es canalitzarà posteriorment amb la creació d’un extranet comarcal que constituirà allà que els informàtica assenyalen com a un “entorn integrat de relació” entre els diferents ajuntaments de l’Alt Empordà i el Consell i entre els treballadors i càrrecs públics de totes aquests institucions, complementat tot plegat amb la intranet corporativa que ja està funcionant des de fa mesos.

Tot aquest entorn informàtic està enfocat de cares a assolir una millora i una rapidesa en els serveis de gestió i atenció al ciutadà que prestà el Consell Comarcal i que va adreçats tant als ajuntaments com als empordanesos en general.