El Consell Comarcal editarà una guia de suport als productes turístics de l'Alt Empordà

2010-09-29 13:48

La Comissió de Govern del Consell Comarcal ha aprovat l’edició d’una guia que, a banda d’incloure informació general sobre els atractius i punts d’interès de la comarca, posarà en valor els productes turístics propis de l’Alt Empordà. La publicació s’editarà en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès).

Aquesta edició, que té un pressupost aproximat de 15.000 euros, ha rebut una ajuda econòmica de 12.000 euros del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. La resta del pressupost l’assumirà l’Associació Alt Empordà Turisme. Aquesta iniciativa es troba inclosa en el projecte “Millora de la competitivitat del sector turístic de l’Alt Empordà 2010”.

En concret, la guia prioritzarà els següents productes: el senderisme, aprofitant la xarxa Itinerànnia i la ruta de Sant Jaume; el cicloturisme, a través de totes les iniciatives que ja s'estan desenvolupant (rutes cicloturístiques i Camí Natural de la Muga); rutes de descoberta dels espais naturals i dels principals elements  del patrimoni cultural que es puguin realitzar en cotxe; gastronomia i  productes amb D0, IGP i marca de garantia Productes de l'Empordà; les activitats nàutiques (submarinisme, caiac, vela, surf, xàrter nàutic, entre altres) així com productes d’ecoturisme i turisme cultural aprofitant el treball amb els parcs naturals, museus i altres entitats.