El Consell Comarcal de l'Alt Empordà redacta tres nous plans municipals d'emergències

2010-07-09 18:22

Durant el passat mes de juny des de l’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l’Alt Empordà es confeccionaran els plans municipals d’emergències de dos nous municipis. En concret, es tracta de la Vajol i Ventalló. Actualment s’està redactat el de Cistella.

El servei de Protecció Civil s'ha inscrit dins l'Àrea de Medi Ambient i s'ha creat a partir de l'aprovació del Pla d'Assistència i Suport (PAS) en matèria de Protecció Civil a l’Alt Empordà. El seu objectiu és donar suport als municipis en totes les tasques que integren la protecció civil.

Les mesures previstes en el Pla van adreçades tant als ajuntaments, amb la redacció d’aquests plans locals, com als propis serveis del Consell Comarcal, així com a la població de la comarca. És en l'àmbit de planificació i prevenció d'emergències que s'estan redactant els Plans de Protecció Civil dels municipis que ho sol·liciten, i que ja s'han adherit al PAS. També s'està confeccionant la cartografia d'emergències i es treballa en l’elaboració d'un catàleg comarcal de recursos per a emergències.