El Col·legi d’Advocats de Figueres incorpora documentació sobre represàlies franquistes

2010-06-12 08:01

Els sumaris dels consells de guerra contra les causes del President de la Generalitat Republicana, Lluís Companys, Carles Rahola i Joan Lorenzo, entre d’altres represaliats pel franquisme, ja es poden consultar íntegrament a la biblioteca del Col·legi d’Advocats de Figueres. L’Associació de familiars de Represaliats pel franquisme els hi ha cedit, juntament amb una extensa bibliografia que consta de vuit volums que recullen els testimonis de republicans que van viure d’aprop les conseqüències de les represàlies franquistes.

El lliurament ha tingut lloc en el marc de la conferència sobre les represàlies del franquisme que dues membres de l’Associació van oferir ahir al vespre a la seu del Col·legi d’Advocats de Figueres. L’objectiu d’aquesta associació és assolir el reconeixement jurídic de les víctimes dels franquisme, segons van explicar les seves representants.

A la imatge el moment en què representants de l’Associació, Aida Lorenzo i Esther Llorenç (a la dreta), fan entrega dels sumaris al degà del Col·legi d’Advocats de Figueres, Jaume Torrent, i a la vocal de la Junta, Montse Soms