El Col·legi d'Advocats de Figueres signa un conveni amb Justícia per al Servei d'Orientació a la Mediació

2010-06-21 20:21

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha signat avui, amb els 14 col·legis d’advocats de Catalunya, els convenis de col·laboració per al funcionament, durant els propers dotze mesos, dels 29 punts d’orientació mediadora que hi ha repartits arreu de Catalunya. L’acte ha tingut lloc al Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya (CICAC), amb seu a Barcelona, on ha signat els convenis amb els degans dels diferents col·legis entre ells el de Figueres.

Els Col·legis d’Advocats han doblat en el darrer any la demanda de cursos de formació per a la mediació. L’ús d’aquest mètode alternatiu de resolució de conflictes s’ha incrementat gradualment des que es va posar en marxa, l’any 2002.

L’objectiu d’aquests convenis és impulsar i difondre la mediació com a mètode de resolució col·laborativa de conflictes familiars i civils. El percentatge d’èxit en les mediacions és d’un 60,8%, i la seva utilització s’ha incrementat gradualment des que es va posar en marxa, l’any 2002. Les Escoles de Pràctica Jurídica , els Col·legis d’Advocats i el Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya (CICAC) també han incrementat la demanda de formació en mediació.