El Cicle de Cinema Infantil en Català (CINC) arriba per primer cop a Figueres i a l’Alt Empordà

2011-01-29 18:00

El Cinema Infantil en Català arriba aquest any a Figueres. La programació inclou quatre pel·lícules que es projectaran els diumenges, a les 17.30 h al Teatre Municipal el Jardí. El preu de les entrades serà de 3 euros. La proposta ha estat organitzada per l’àrea de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Figueres, el Consorci per a la Normalització Lingüística i el Cineclub Diòptria, amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. La iniciativa es va posar en marxa el 2001 amb l’objectiu d’ampliar l’oferta de cinema infantil en català al mercat.

La programació de Figueres començarà el proper diumenge 6 de febrer amb la pel·lícula “Toy story 3. La gran evasió”. La proposta pel 13 de febrer és “Azur i Asmar”, mentre que el 6 de març és projectarà “Doraemon i els pirates dels mars del sud”. El cicle es tancarà el diumenge 24 d’abril amb “Wall-E”.

Xavier Besora, regidor de Participació Ciutadana i Política Lingüística, explica que “volem suplir un dèficit de cinema infantil en català, formar nous espectadors de cinema en català i potenciar l'hàbit de consumir productes cinematogràfics en aquesta llengua, gràcies a una programació atractiva i una política de preus baixos”.

Per a la difusió d’aquest cicle la Secretaria de Política Lingüística ha editat 13.000 programes que es repartiran a les escoles de Figueres i de l’Alt Empordà. Trobareu els llocs, dates i horaris de projecció al web de la llengua catalana.