El Centre de Formació Integrat acuull l'exposició "Respostes al canvi climàtic. El paper dels municipis"

2012-01-23 21:00

L'exposició "Respostes al canvi climàtic – el paper dels municipis" es pots visitar fins el proper 30 de gener, al Centre de Formació Integrat (ronda sud, núm. 3). L'exposició és una iniciativa de la Comissió Europea i de l’Ajuntament de Figueres.

L'exposició consta de 18 plafons explicatius que defineixen les polítiques i els compromisos de la UE en la lluita contra el canvi climàtic. També es presenten, de manera didàctica, diferents contribucions que el ciutadà pot fer en el seu dia a dia per ajudar a complir aquests compromisos.

L’activitat forma part del compromís adquirit per l’Ajuntament de Figueres com a signant del Pacte d’alcaldes i alcaldesses, una iniciativa de la UE que crida les ciutats d’Europa a fer un ús més eficient de l’energia per combatre el canvi climàtic. L’objectiu del Pacte d’alcaldes i alcaldesses és reduir en un 20% les emissions de CO2 abans de l’any 2020, mitjançant l’augment del 20% en l’eficiència energètica i l’augment d’un 20% en la implantació de les energies renovables.

L’administració local és la més propera a la ciutadania i es troba en una situació idònia per donar exemple d’un ús més racional de l’energia. A més, les polítiques locals d’eficiència energètica contribuiran a crear llocs de treball i a millorar la qualitat de la vida dels ciutadans. Cal recordar que les ciutats són responsables directes o indirectes de més de la meitat de les emissions mundials de gasos d'efecte hivernacle.

En el marc d’aquesta exposició, el dia 26 de gener, s'ha organitzat una taula rodona sota el títol "El canvi climàtic a nivell local. Impactes i propostes d'actuació" que duran a terme el Sr. Antoni Turiel (investigador del CSIC i expert en temes energètics), el Sr. Arnau Queralt (President del Col•legi d'Ambientòlegs de Catalunya i Director del Consell Assessor pel Desenvolupament Sostenible de Catalunya) i el Sr. Xavier Sors (gerent de l'empresa Qnorm, especialitzada en temes energètics). L'acte serà moderat pel Sr. Pere Giró, regidor de Medi Ambient i Joventut de l'Ajuntament de Figueres.