El CEIP Maria Àngels Anglada rep un premi Consumòpolis sobre consum responsable

2010-04-20 19:53

El CEIP Maria Àngels Anglada de Figueres ha rebut el segon premi del Concurs Consumòpolis dins la categoria del cicle superior de Primària. El grup guardonat ha estat el Night Masters. El lliurament del guardó es farà el proper dia 30 d’abril a la Casa del Mar de Barcelona. Cada any diverses escoles de la comarca participen en aquest concurs i, en diverses edicions, ja n’havien resultat guanyadors com el mateix CEIP Anglada.

L’Agència Catalana del Consum organitza des de fa cinc anys aquest concurs escolar sobre consum responsable. La convocatòria Consumòpolis 5 portava com a lema “I tu de què vas? A mi em va el consum responsable” i estava adreçada als alumnes del Cicle Superior d'Educació Primària i als alumnes d'Educació Secundària. Aquest concurs s’ha desenvolupat en dues parts, en les quals els equips participants hauran de dur a terme diferents activitats.

La primera activitat va consistir en unes proves de caràcter pedagògic i lúdic que calia resoldre dins d'un joc interactiu anomenat Consumòpolis 5, al qual es podia accedir a través de la pàgina web de l’Agència Catalana del Consum (www.consum.cat). La participació en el joc es va realitzar durant el primer trimestre del curs.

La segona activitat fou un treball en equip consistent en l’elaboració d’un àlbum fotogràfic virtual que ressaltés els valors del consum responsable, i d’una memòria sobre la participació de l'equip en el concurs. L’àlbum havia d’incloure un conjunt de cinc fotografies que representessin la visió dels participants sobre diferents aspectes relacionats amb el consum responsable. Cada fotografia havia de tenir un títol i anar acompanyada d’una explicació que podia tenir forma de poesia, relat, conte, etc. Era obligatori que almenys tres de les fotografies tractessin els aspectes següents: el consum reflexiu, el consum i l’ús de les tecnologies i el consum sostenible i solidari.