El Béjart Ballet Lausanne presenta a Peralada “Le Presbytère...!” on es combinen Queen i Mozart

2010-08-03 08:45

El dimarts 3 i el dimecres 4 d’agost, la companyia Béjart Ballet Lausanne actuarà al Festival Castell de Peralada. La companyia presentarà Le Presbytère..!, un dels seus espectacles més emblemàtics, estrenat al Théâtre National de Chaillot, el gener de 1997. Le Presbytère és per a molts un dels millors i més impactants ballets de Béjart. El rock simfònic de Queen i la música de Mozart s’uneixen en aquest homenatge als que van morir joves.

“Aquesta obra revela el que la música de Queen significa per a mi. És com un terbolí, violència, humor, amor, tot està allà. Queen m’inspira, em guia a aquesta “terra de ningú” (No man’s land) en la qual tots ens retrobarem novament i on Freddy Mercury canta, estic segur d’això, acompanyat al piano per Mozart”, signa Maurice Béjart, qui fou ballarí, més tard coreògraf i director de la seva companyia, tot un referent de la dansa del segle XX.

L’espectacle que es veurà a Peralada “és un ballet sobre la joventut i l’esperança” segons paraules del propi Béjart, qui va descobrir l’expressivitat coreogràfica en una gira amb el Ballet Cullberg, on ballava l’any 1949. Uns anys més tard va estrenar la seva primera creació, Symphonie pour un homme seul (1955). Després de fundar els Ballets de l’Étoile (1953), a França, es trasllada a Bèlgica on funda El Ballet del Segle XX (1960), que l’any 1987 passa a anomenar-se Béjart Ballet Lausanne. A més de Le Presbytère, les obres més destacades són La route de la soie (1999), i À propos de Shéhérazade (1995). Va tenir una especial relació amb el ballarí Víctor Ullate, per a qui va crear Gaite parisiene (1978).