Edgar Carballo i Mireia Boscà guanyen el Campionat d’Espanya d’Enduro BTT a Maçanet de Cabrenys

2014-06-30 08:00

El canari Edgar Carballo, de l’Equip Mondraker Vadebicis, i la catalana Mireia Boscà, del Santa Cruz Crew, són els primers campions d’Espanya d’Enduro BTT de la història, en vèncer a les seves respectives categories a la primera edició de la disputa pel títol que s’ha cel·lebrat aquest matí a Maçanet de Cabrenys.

Malgrat que durant tota la setmana les temperatures havien estat altes i el temps assoleiat, i que els riders havien entrenat sobre el terreny amb molta calor, el dia d’avui s’ha llebat fred i plujós. Aquesta circumstància ha ajudat als corredors a portar millor els enllaços, de gran desnivell (més de 1.000 metres acumulats). La pluja que ha caigut intermitentmet ha deixat els 5 trams de Maçanet en unes condicions ideals per a la pràctica de l’enduro.
 
El campionat ha estat dominat pels especialistes en descens. El vencedor masculí, Edgar Carballo, ha guanyat amb un temps de 16:12:008 al segon, Bernat Guardia (Intense GoPro), que ha acumulat una diferència de 4,424” respecte el seu predecessor. El múltiple campió d’Espanya de descens ha tingut mala sort problemes amb l’arandela de direcció al tram 2, una caiguda al 3, i una sortida de cadena al tram 5, a 100 metres de l’arribada. El tercer lloc ha estat per al català Roger Gonzàlez (Mondraker), a 31,336 segons de diferència.