Dues performances a la plaça del Gra en la inauguració d'Empordoneses

2016-03-09 10:30

Aquest divendres 11 de març a les 19 hores es durà a terme la inauguració oficial del cicle expositiu Empordoneses 2016 al refugi antiaeri de la plaça del Gra de Figueres. A l'acte, es comptarà amb la presència i parlaments de Marta Felip, alcaldessa de Figueres; Montse Mindan, Consellera Comarcal d'Educació i alcaldessa de Roses; Alfons Martínez, regidor de Cultura de Figueres; i Pilar Farrés, coordinadora d'Empordoneses.

Durant la inauguració es duran a terme dues performances. La primera, duu per títol La mar no és com nosaltres,  i és obra de la fotògrafa Mònica Quintana i del músic Edgar Tarrés;  també participen un grup d’actors voluntaris ì compta amb obra plàstica d’alumnes dels instituts  Monturiol, Deulofeu, La Salle i Escolàpies, de Figueres. La segona performance és la coreografia Cendra als peus de la companyia Projecte Dansa, amb la participació de Magdalena Kudzinowska, Michaela Bubleova, Mercè Bartolomé, Montse Giménez, Vanina Sequeira i Anna Duran.

Totes dues accions recrearan el drama dels refugiats, ja que aquest és el fil conductor d'Empordoneses 2016. La intenció és promoure el debat i sacsejar les consciències sobre un fet de candent de l’actualitat.