Dues jornades de formació per a educadors infantils

2010-11-03 11:06

Amb el títol “El joc de les cadires. Quin és el lloc dels infants, de les famílies i dels docents”, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà organitza la novena edició de les Jornades de Formació, promogudes pel Servei d’Atenció a la Infància, Adolescència i Famílies. Es desenvoluparan en dues sessions, que se celebraran els dies 6 i 27 de novembre al Cercle Sport de Figueres, i comptaran amb la participació de 60 professionals relacionats amb l’educació infantil i que treballen en les escoles i llars d’infants de la comarca.

La primera de les xerrades, dissabte vinent, anirà a càrrec de Carles Parellada, mestre i psicomotricista que treballa a la Unitat de Formació de Professorat d’Infantil i Primària de l’ICE de la Universitat Autònoma de Barcelona. Parlarà de la pedagogia sistèmica, analitzant el desenvolupament d’aquest abordatge en relació a les famílies i reflexionant al voltant dels eixos en els que s’hauria de recolzar aquesta relació. La sessió acabarà amb la presentació d’una experiència pràctica educativa a l’escola Joan Maragall d’Arenys de Mar.

La següent xerrada, prevista per al dia 27, tindrà la mateixa ponent, la qual explicarà com s’han d’abordar les entrevistes amb els pares i les reunions de classes, com fer una bona tasca d’acompanyament i tutorització de les famílies. En aquest cas la sessió acabarà amb la presentació d’una experiència pràctica educativa a l’Escola Bressol i l’Espai Familiar el Mosaic de Granollers. Per participar en aquestes jornades calia haver formulat una inscripció prèvia.