Dues fotografies de patrimoni altempordanès d'Albert Sarola finalistes al 'Wiki Loves Monuments 2011'

2011-11-26 09:00

Aquest dijous 24 s'ha fet el lliurament del premi del concurs Wiki Loves Monuments 2011 al Saló del Vigatà del Palau Moja de Barcelona. Aquest és un concurs de fotografia d’abast europeu amb l’objectiu de fotografiar i donar a conèixer tots els monuments del patrimoni cultural d’Europa. A falta d’acabar d’organitzar l’enorme volum de material, les dades globals provisionals són 11.086 fotos de l’àmbit catalanoparlant i 168.967 en total a Europa. De les primeres s’han seleccionat 15 finalistes i 2 imatges guanyadores.

Manel Pons, amb una fotografia de la Torre de Sant Joan (Amposta), i Amador Alvarez, amb una vista del Castell de Castellbell (Bages), han estat els guanyadors. Entre les instantànies finalistes, destaquen tres imatges de la comarca de l’Alt Empordà: Església del Castell de Sant Ferran de Figueres, Castell de Llers i Castell de Verdera. Les dues primeres del fotògraf besaluenc resident a Figueres, Albert Sarola Juanola.

Una bona selecció de les fotografies de Catalunya presentades al concurs s’incorporaran a l’Inventari de Patrimoni Arquitectònic fent així partíceps als col·—laboradors de la Viquipèdia de la creació de continguts públics útils per la ciutadania.

Fotografia d'Albert Sarola 'Església del Castell de Sant Ferran'